Data publicarii: 20.10.2024
Gala Tineretului din România 2024 și-a desemnat câștigătorii
Atmosferă caldă și deschisă în după amiaza zilei de 20 octombrie 2024, la Palatul Culturii din Ploiești, unde s-a desfășurat Gala Tineretului din România. Municipiul Ploiești a fost desemnat anul trecut drept ”Capitala Tineretului din România”.
Ajunsă deja la cea de-a IX-a ediție, Gala Tineretului din România, organizată sub patronajul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Ploiești, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de tineret, prin care sunt recunoscute și premiate meritele tinerilor implicați în societatea românească.
Sloganul acestei ediții a fost „Tinerii de azi, liderii de mâine!”. Anul viitor, 2025, Gala Tineretului din România va fi găzduită de orașul Vaslui, iar în anul 2026 de orașul Alba Iulia.
Lista câștigătorilor ediției a IX-a a Galei Tineretului din România, Ploiești, 2024:
Antreprenoriat și inovare
- Asociația The Da Vinci System – Proiect: LightLab
- Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Proiect: PoliHack
- Asociația The Da Vinci System – Proiect: BirdBox
Artă cultură și industrii creative
- Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică – Proiect: Scrisori pentru Mine
- Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S. – Proiect: Sounds Like Summer 2024
- Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică – Proiect: EcoArt
Dezvoltare durabilă
- Asociația The Da Vinci System – Proiect: Laboratorul Ecologic Arieș
- Asociația The Da Vinci System – Proiect: EcoLab
- Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică – Proiect: Comorile Arieșului
Incluziune socială
- Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc – Proiect: Tabere: Valori pentru Mâine
- Asociația Cătunul Verde – Proiect: Valuri de Bucurie
- Fundația Județeană pentru Tineret Prahova – Proiect: Urban Street Art Festival
Implicare socială și Voluntariat
- Uniunea Studenților din România – Proiect: Festivalul UniFEST – ediția a 22-a
- Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică– Proiect: Animascotele
- Asociația Centrul de Expertiză Europeană – Europuls: Proiect: Comunitatea Tinerilor Lideri Europeni
Educație non-formală
- Fundația Județeană pentru Tineret Prahova – Proiect: LET’S PLAY Festival
- Impact Aha-grup informal de tineri – Proiect: Taste of Health 4 All
- Federația YMCA România – Proiect: Camp Harmony 3.0
Sănătate Sport și Stil de viață sănătos
- Asociația The Da Vinci System – Proiect: Eco Savanții
- Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică – Proiect: Life Lab
- Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România – Proiect: Campania Națională de Screening al Diabetului Zaharat „Glicemia ta, Misiunea noastră”
Dezvoltarea tinerilor din mediul rural
- Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile și Asociația pentru Dezvoltare Activă (Guvernanța European Youth Village) – Proiect: RITM UP!
- Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică – Proiect: Din Suflet 2
- Club IMPACT ,,Number One” Ţeţchea – Proiect: Locuri de popas în comuna Ţeţchea
Implicarea tinerilor români de pretutindeni
- Asociația ROconect – Proiect: Iată, vin colindătorii în Trafalgar Square
- ONG ”Femeile din Maramoroș” – Proiect: Manifestări dedicate Zilei Naționale a României
- Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Proiect: Tu ce faci pentru românii din Basarabia și Bucovina de Nord?
Centre de tineret
- Asociația Eurospirit – Proiect: Casa Tineretului Ploiești
- Asociația Luna și Noi – Proiect: Centrul de tineret „Luna și Noi” Cogealac
- Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – DEIS – Proiect: Centrul de Tineret Baia Mare
Susținerea studenților și tinerilor de către Casele de Cultură ale Studenților respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei
- Casa de Cultură a Studenților Sibiu – Proiect: Deșeul ca resursă
- Casa de Cultură a Studenților Iași – Proiect: FEStudIS
- Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca – Proiect: Rețeaua de Lucrători pentru Tineret „TRANSILVANIA YOUTH WORKER MOBILITY”
Tânărul antreprenor al anului 2024Andrada Paraschiv; Cornel Amariei; Mihai Lucian Militaru–Tânărul medic al anului 2024Alexandru Popescu; Mihai Radu Ionescu–Tânărul artist al anului 2024Noemi Onucu–Lucrătorul de tineret al anului 2024Botezan Anamaria–Tânărul leader al anului 2024Rareș Voicu–Premiul de popularitate – cel mai votat proiect de tineretUniunea Studenților din România – Proiect: Festivalul UniFEST – ediția a 22-aCel mai votat tanar al anului 2024Anamaria BotezanPremiul „Junior” – cel mai bun proiect derulat de o organizație de tineret înființată în ultimii doi aniAsociația Cambridge Transilvania – Proiect: ProConnect–Tânărul sportiv al anului 2024
- Înot:
David Popovici
- Canotaj:
Maria Magdalena RusuRoxana Iuliana AnghelNicoleta Ancuța BodnarMaria LehaciAdriana AdamAmalia BereșIoana VrînceanuSimona Geanina RadișVictoria Ștefania PetreanuAndrei Sebastian CorneaMarian Florian EnacheGianina Elena van GroningenIonela Livia Cozmiuc
Haltere:Mihaela Valentina Cambei
- Gimnastică artistică:
Ana Maria Bărbosu
- Judo pentru nevăzători:
Alexandru Bologa
- Para tenis de masa:
Camelia Ciripan–
Data publicarii: 15.10.2024
Aceștia vor lua parte la evenimentul din 20 octombrie 2024, care se va desfășura în Sala Coloanelor din incinta Palatului Culturii, Ploiești, începând cu ora 12.00!
Vă invităm să-i apreciați pe site-ul dedicat Galei – www.galatineretului.ro – unde, în perioada 15 – 16 octombrie 2024, are loc votul de popularitate pentru „cel mai votat proiect de tineret” și pentru „cel mai votat tânăr al anului 2024”! .
Lista finaliștilor este prezentată în ordine alfabetică, pentru fiecare categorie, iar locul ocupat va fi anunțat pe scena Galei!
Organizată de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gala Tineretului din România se desfășoară anul acesta în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Ploiești, sub sloganul „Tinerii de azi, liderii de mâine!”.
În competiție s-au înscris structuri asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri, centre de tineret, lucrători de tineret și Case de Cultură ale Studenților, care au derulat proiecte cu impact pentru tineri și studenți, în perioada 01 noiembrie 2023 – 30 septembrie 2024.
Ne vedem la Gală, în Capitala Tineretului din România – 2024!
ANUNȚ ÎNSCRIERE LUCRĂTORI DE TINERET
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse organizează, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Ploiești, în data de 20 octombrie 2024, începând cu ora 12:00, la Palatul Culturii din Ploiești, cea de-a IX–a ediție a Galei Tineretului din România.
Evenimentul, organizat sub sloganul ”Tinerii de azi, liderii de mâine!”, este găzduit de municipiul Ploiești, desemnat în anul 2024 ”Capitala Tineretului din România” .
În data de 04.10.2024 a început înscrierea pentru secțiunea ”Lucrătorul de tineret al anului 2024”.
În competiție se pot înscrie lucrători de tineret sau alte persoane care lucrează în mod direct cu tinerii și care au organizat/ s-au implicat, în perioada 01 noiembrie 2023 – 30 septembrie 2024, în proiecte și activități cu impact pentru tineri.
Candidaturile, depuse în perioada 04 – 11 octombrie 2024, vor fi evaluate și punctate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de evaluare prevăzute în ”Regulamentul de înscriere pentru lucrători de tineret sau alte persoane care lucrează în mod direct cu tinerii”, publicat pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – www.mfamilie.gov.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/galatineret.
Pentru înscrierea în competiție a aplicațiilor, candidații trebuie să completeze online Formularul de înscriere, încadrându-se în termenul limită de 11 octombrie 2024, ora 23.59.
➢ Apăsați aici pentru a accesa ”Formularul de înscriere pentru lucrători de tineret sau alte persoane care lucrează în mod direct cu tinerii” Aici!Detalii suplimentare legate de înscrierea proiectelor în competiție pot fi consultate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – www.mfamilie.gov.ro și pe pagina de Facebook e evenimentului – https://www.facebook.com/galatineret sau pot fi solicitate la adresa de e–mail – galatineretului@mfamilie.gov.ro
Ne vedem la Gală, în Capitala Tineretului din România – 2024!
În perioada 3 – 10 octombrie 2024, cele 86 de candidaturi depuse vor fi atent evaluate și punctate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de evaluare prevăzute în Regulamentul Galei, iar finaliștii vor fi anunțați pe data de 15 octombrie 2024!
Format din reprezentanți ai structurilor guvernamentale și neguvernamentale și compus din câte trei membri pe categorie, juriul Galei Tineretului din România poate fi vizualizat pe website-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse aici : Actualizare 04.10.2024 – Juriul Galei Tineretului din România – 2024
Regulamentul Galei Tineretului din România poate fi consultat la adresa:Regulament
Vă mulțumim pentru înscrierea proiectelor cu impact pentru tineri și studenți și urăm mult succes tuturor aplicanților!
Finaliștii vor fi invitați să ia parte la evenimentul din 20 octombrie 2024, care se va desfășura în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești începând cu ora 12.00!
Ne vedem la Gală, în Capitala Tineretului din România – 2024!
***
Calendarul complet pentru desfășurarea Galei:
- 16.09.2024 – 30.09.2024: depunerea candidaturilor pentru concurs;
- 03.10.2024 – 10.10.2024: jurizarea candidaturilor depuse;
- 15.10.2024: publicarea finaliștilor pe website-ul www.mfamilie.gov.ro și paginile de socializare;
- 15.10.2024 – 16.10.2024 – vot de popularitate;
- 20.10.2024, ora 12.00: Gala Tineretului din România, Ploiești – desfășurarea evenimentului și premierea câștigătorilor.
Organizată de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gala Tineretului din România se desfășoară anul acesta în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Ploiești, sub sloganul „Tinerii de azi, liderii de mâine!”.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse organizează în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Ploiești, în data de 20 octombrie 2024, începând cu ora 12:00, la Palatul Culturii din Ploiești, cea de-a IX-a ediție a Galei Tineretului din România.
Evenimentul, organizat sub sloganul ”Tinerii de azi, liderii de mâine!”, este găzduit de municipiul Ploiești, desemnat în anul 2024 ”Capitala Tineretului din România” și reunește actori relevanți ai vieții sociale, culturale, economice, educaționale și din alte domenii.
Gala Tineretului din România reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de tineret, prin care sunt recunoscute meritele tinerilor implicați activ în comunitățile din care fac parte.
În cadrul Galei sunt premiate proiecte dedicate tinerilor și implementate de stucturi asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri, case de cultură ale studenților, respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, în perioada 01 noiembrie 2023 – 30 septembrie 2024, care se încadrează în următoarele secțiuni:
- Antreprenoriat și inovare
- Artă, cultură și industrii creative
- Dezvoltare durabilă
- Incluziune socială
- Implicare socială și voluntariat
- Educație non-formală
- Sport, sănătate și stil de viață sănătos
- Dezvoltarea tinerilor din mediul rural
- Implicarea tinerilor români de pretudindeni
- Centre de tineret
- Susținerea studenților și tinerilor de către Casele de Cultură ale Studenților (CCS) respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei (CCSS Tei).
Candidaturile, depuse în perioada 16 – 30 septembrie 2024, vor fi evaluate și punctate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de evaluare prevăzute în Regulamentul Galei Tineretului, publicat pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – www.mfamilie.gov.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/galatineret.
- Apăsați aici pentru a descărca Regulamentul Galei Tineretului: REGULAMENT
Pentru premierea proiectelor dedicate tinerilor și implementate de stucturi asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri și case de cultură ale studenților, se vor depune candidaturi, pe baza formularului de înscriere pentru fiecare secțiune.
- Apăsați aici pentru a accesa ”Formularul de înscriere pentru structuri asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri” (acesta vizează proiectele depuse la secțiunile 1- 9)
- Apăsați aici pentru a accesa ”Formularul de înscriere pentru centre de tineret” (acesta vizează proiectele depuse la secțiunea 10):
- Apăsați aici pentru a accesa Formularul de înscriere pentru CCS/ CCSS Tei (acesta vizează proiectele depuse la secțiunea 11):
Totodată, vor fi premiați tineri cu merite deosebite din diferite domenii de activitate. Anul acesta vor fi recunoscuți tineri care au performat în antreprenoriat, sport, artă, medicină și lucrul cu tinerii.
- Tânărul antreprenor al anului 2024
- Tânărul sportiv al anului 2024
- Tânărul artist al anului 2024
- Tânărul medic al anului 2024
- Lucrătorul de tineret al anului 2024
Pentru premierea tinerilor cu merite deosebite, se vor face nominalizări din partea actorilor instituționali sau noninstituționali relevanți pentru domeniile performate de către tineri.
De asemenea, vor fi acordate și trei premii speciale, pentru următoarele categorii:
- Premiul de popularitate – cel mai votat proiect de tineret
- Premiul de popularitate – cel mai votat tânăr al anului 2024
- Premiul „Junior” – cel mai bun proiect derulat de o organizație de tineret înființată în ultimii doi ani.
Premiile de popularitate se vor acorda proiectului de tineret și tânărului care vor obține cele mai multe voturi/ aprecieri, în perioada 15 – 16 octombrie 2024, până la ora 23.59. Votul se poate acorda pe pagina de Facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/galatineret.
Premiul „Junior” va reveni proiectului cu cel mai mare punctaj acordat de către comisia de evaluare.
Detalii suplimentare legate de înscrierea proiectelor în competiție pot fi consultate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – www.mfamilie.gov.ro și pe pagina de Facebook e evenimentului – https://www.facebook.com/galatineret sau pot fi solicitate la adresa de e-mail – galatineretului@mfamilie.gov.ro
Ne vedem la Gală, în Capitala Tineretului din România – 2024!
Introducere
Organizată anual de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – MFTES, Gala Tineretului din România se desfășoară în data de 20 octombrie 2024, la Palatul Culturii din Ploiești, sub sloganul ”Tinerii de azi, liderii de mâine!”.
Prezentul Regulament stabilește detaliile participării la cea de a IX-a ediție a evenimentului Gala Tineretului din România, precum și condițiile și criteriile de eligibilitate pentru înscrierea candidaturilor în competiție.
În competiție se pot înscrie structuri asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri, centre de tineret și case de cultură ale studenților respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei care au derulat proiecte cu impact pentru tineri/ studenți în perioada 01 noiembrie 2023 – 30 septembrie 2024.
Calendar de desfășurare
- 16.09.2024 – 30.09.2024: depunerea candidaturilor pentru concurs;
- 03.10.2024 – 10.10.2024: jurizarea candidaturilor depuse;
- 15.10.2024: publicarea finaliștilor pe site-urile www.mfamilie.gov.ro, https://www.facebook.com/galatineret;
- 15.10.2024 – 16.10.2024 – vot de popularitate;
- 20.10.2024, ora 12.00 – Gala Tineretului din România – premierea câștigătorilor.
Candidaturile depuse după data de30 septembrie 2024, ora 23.59 nu vor intra în competiție.
Finaliștii vor fi invitați să ia parte la evenimentul din data 20 octombrie 2024, de la Ploiești.
Secțiunile în cadrul cărora vor fi premiate proiectele și inițiativele de tineret/ studențești în anul 2024[1]
- Antreprenoriat și inovare
În această secțiune sunt evaluate proiectele care urmăresc să dezvolte cultura antreprenorială a tinerilor, să îmbunătățească portofoliul de competenţe şi abilităţi necesare adaptării la dinamica pieţei muncii actuale. Sunt, de asemenea, avute în vedere proiectele care se adresează tinerilor inovatori și inventatori, creatori de noi tehnologii și soluții revoluționare.
- Artă, cultură și industrii creative
Această secțiune vizează proiectele în care tinerii promovează valori culturale și interculturale sau beneficiază de activități artistice, ori din domeniul industriilor creative.
- Dezvoltare durabilă (probleme de mediu, schimbare climatică, tranziţia ecologică şi dezvoltarea durabilă)
În această secțiune sunt evaluate proiectele care promovează educația ecologică, protecția mediului înconjurător, sortarea deșeurilor, reducerea consumului de resurse, contribuind la creșterea capacității tinerilor de a acționa ca factori ai schimbării pentru o dezvoltare durabilă și ecologică. Există numeroase modalități prin care tinerii pot contribui într-un mod inovativ și informat în ceea ce privește viitoarele decizii legate de efectele schimbărilor climatice sau tranziția către surse de energie regenerabile.
- Incluziune socială
Proiectele care implică tinerii provenind din grupuri defavorizate, care susțin și dezvoltă incluziunea tuturor tinerilor în societate, pornind de la nevoile reale ale grupului implicat în activitățile fiecărui asemenea proiect, sunt evaluate în cadrul acestei secțiuni.
- Implicare socială și voluntariat
Această secțiune vizează:
– proiecte în care tinerii sunt implicați în procese de participare publică, creează și/sau iau parte la procese de consultare cu instituții și organizații neguvernamentale, pe teme de interes pentru tineret și/sau de implicare civică a tinerilor;
– proiecte în care tinerii sunt implicați în activități de voluntariat.
- Educație non-formală
Această secțiune vizează proiectele în care tinerii învață în afara școlii tradiționale, dobândind competențe și aptitudini relevante în dezvoltarea lor personală, prin metode interactive și antrenante.
- Sport, sănătate și stil de viață sănătos
Promovarea unui stil de viață sănătos, incluzând aptitudini de prevenire a unor boli sau dependențe, practicarea mișcării sau implicarea în activități și evenimente sportive, sunt temele de interes ale proiectelor care se încadrează în această secțiune.
- Dezvoltarea tinerilor din mediul rural
Proiectele care au în vedere îmbunătățirea vieții tinerilor din mediul rural, incluzând accesul acestora la educație, la o ofertă culturală de calitate și la oportunități de petrecere a timpului liber, accesul la informare, la formare și inserție profesională și educație antreprenorială sunt evaluate în cadrul acestei secțiuni.
- Implicarea tinerilor români de pretudindeni
Această secțiune vizează proiecte implementate de structuri asociative de și pentru tineret ale românilor stabiliți în afara granițelor României pentru tinerii români din diaspora și din comunitățile istorice.
- Centre de tineret
Centrele de tineret sunt spații imobile sau mobile, dedicate tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani în cadrul cărora sunt oferite servicii de informare, consiliere, educație non-formală, dezvoltare personală și socială precum și oportunități de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv și educativ.
Secțiunea vizează:
– activitatea și evenimentele desfășurate în centre;
– serviciile oferite tinerilor și organizațiilor de tineret;
– lucrătorii de tineret implicați în activități;
– grupul țintă – activitățile și serviciile sunt adaptate la nevoile tinerilor.
- Susținerea studenților și tinerilor de către casele de cultură ale studenților, respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei
În această secțiune sunt evaluate proiectele de tineret și studențești implementate de către casele de cultură ale studenților, respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei.
Condiții de participare
Pentru înscrierea în competiție a proiectelor adresate tinerilor/ studenților, candidații trebuie să completeze online Formularul de înscriere, încadrându-se în termenul limită de 30 septembrie 2024, ora 23.59.
Apăsați aici pentru a accesa ”Formularul de înscriere pentru structuri asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri” (acesta vizează proiectele depuse la secțiunile 1 – 9)
https://mfamilie.gov.ro/Formular înscriere – structuri asociative și grupuri informale-2024
Apăsați aici pentru a accesa ”Formularul de înscriere pentru centre de tineret” (acesta vizează proiectele depuse la secțiunea 10):
https://mfamilie.gov.ro/Formular înscriere – centre de tineret – 2024
Apăsați aici pentru a accesa Formularul de înscriere pentru CCS/ CCSS Tei (acesta vizează proiectele depuse la secțiunea 11):
https://mfamilie.gov.ro/Formular de înscriere – CCS/ CCSS TEI – 2024
Formularele de candidatură vor fi evaluate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare prevăzute în prezentul Regulament.
Criterii de eligibilitate
- Candidați eligibili: structuri asociative de și pentru tineret, grupuri informale de tineri, centre de tineret, case de cultură ale studenților respectiv Comlexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, care au derulat proiecte cu impact pentru tineri/ studenți.
- Sediul candidatului trebuie să fie în România, cu excepția proietelor depuse la secțiunea 9 – „ Implicarea tinerilor români de pretudindeni”.
- Proiectul propus spre jurizare trebuie să fie implementat în perioada 01 noiembrie 2023 – 30 septembrie 2024, cu mențiunea ca la data depunerii cadidaturii, acesta să fie finalizat. Excepție fac centrele de tineret a căror activiviate continuă și după data de 30 octombrie 2024.
- Proiectul depus trebuie să fie un proiect propriu al candidatului sau un proiect propriu organizat în parteneriat.
Un proiect poate fi premiat doar la o singură secțiune, dar poate candida pentru maximum două secțiuni.
Criterii de evaluare
- Pentru secțiunile 1-9 și secțiunea 11
În cadrul procesului de jurizare se va ține cont de următoarele criterii:
- Nevoia căreia răspunde proiectul nominalizat – 15 puncte
- Relevanța obiectivelor, activităților și metodelor de lucru în raport cu obiectivele – 20 puncte
- Schimbările generate de proiect (rezultate și impact) – 30 puncte
- Implicarea tinerilor în cadrul proiectului nominalizat și elemente de învățare pentru tineri – 20 puncte
- Elemente de noutate și inovare- 15 puncte
Punctaj total = 100 puncte
- Pentru secțiuna 10 – Centre de tineret
În cadrul procesului de jurizare se va ține cont de următoarele criterii:
- Organizarea și funcționarea centrului (Anul înființării, Spațiu, Dotări, Buget anual, Acreditări, premii, distincții obținute în ultimii 2 ani, Parteneriate) – 15 puncte
- Nevoia căreia răspunde centrul de tineret – 20 pct
- Relevanța activităților desfășurate și a serviciilor oferite în centru pentru tineri – 30 puncte
- Implicarea tinerilor, lucrătorilor de tineret și a volunatrilor în activitățile centrului și elemente de învățare pentru tineri– 20 pct
- Schimbările generate de funcționarea centrului în comunitate (rezultate și impact) – 15 puncte
Punctaj total = 100 puncte
Premiere
Premiile vor fi acordate pe baza criteriilor de evaluare expuse mai sus. Fiecare candidatură va fi punctată de membrii juriului.
Premiile de popularitate se vor acorda proiectului de tineret și tânărului care vor obține cele mai multe voturi/ aprecieri, în perioada 15 – 16 octombrie 2024, până la ora 23.59. Votul se poate acorda pe pagina de Facebook a evenimentului –https://www.facebook.com/galatineret.
Premiul „Junior” va reveni proiectului cu cel mai mare punctaj acordat de către comisia de evaluare.
Proiectele câștigătoare, vor fi premiate în cadrul Galei, în data de 20 octombrie 2024.
[1] Descrierile secțiunilor sunt pur orientative, nu se dorește a fi limitative.