”România pentru fiecare copil”

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Familie și Politici Demografice


Data publicării: 29.02.2024

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat, prin Direcția Generală de Familie și Politici Demografice, condusă de doamna Alexandra Dobre, ediția a II-a a Galei Naționale a Binelui – 2024.
Evenimentul s-a desfășurat la Sala Luceafărul din București, în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului
și ai unor asociații și ONG-uri de succes din România.

”Gala Națională a Binelui – 2024”, aflată la a doua ediție a fost structurată pe cinci categorii de premianți: Educație și tineret, asistență socială și servicii medicale; Drepturile copilului și ale familiei; Antreprenoriat; Comunitate și implicare socială; Egalitate de Șanse și Violență Domestică. A fost un apel deschis către toate organizațiile din țară pentru a-și înscrie proiectele. Au fost depuse peste 120 de proiecte și au fost acordate 54 de premii. Vorbim aici despre organizații care s-au implicat în ajutorarea mamelor și copiilor vulnerabili, au oferit suport și servicii de recuperarea copiilor cu diverse afecțiuni grave, au promovat sportul și alte activități sănătoase, au sprijinit tinerii și studenții, au pus umărul la lupta anti-drog, au educat și au format caractere, dar au și promovat drepturile fiecărei categorii de persoane.

”BINELE există și este făcut de OAMENI. Sunt convinsă că puterea exemplului dumneavoastră, a muncii dumneavoastră va determina pe cât mai mulți români să îndrăznească mai mult, să facă mai mult bine pentru semenii lor. Doar împreună vom reuși și mai mult, doar împreună vom avea proiecte mai multe și mai frumoase pentru copii, tineri, părinți și bunici. Felicit din suflet toate aceste asociații și fundații pentru tot ceea ce fac și le asigur că vor găsi în mine un partener de nădejde”, a declarat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

La categoria ”Educație și tineret, asistență socială și servicii medicale” premii au primit: Asociația SAMAS, Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație, Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală, Asociația KinetoBebe, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, Asociația Blue Life Autism, Asociația Junior Sport, Federația Neguvernamentală Antidrog, Asociația M.A.M.E, Asociația Parentropolis, Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD, Organizația Națională Cercetașii, Asociația ŞANSA TA, Școala de Valori.

Organizațiile premiate pentru categoria Drepturile copilului și ale familiei” au fost: Asociația ”Consiliul Tinerilor Instituționalizați Filiala Cluj; Asociația Rafael Versus Autism; Asociația Autism Baia Mare; Asociația FDP – Protagoniști în educație; Asociația HELP AUTISM; Asociația SOS Satele.


Data publicării: 28.02.2024

Gala Națională a Binelui – 2024

eveniment organizat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse

prin Direcția Generala de Familie și Politici Demografice, împreună cu partenerii săi sociali.


Formular transmitere a proiectului în vederea evaluării 

pdf icon Formular depunere aplicație

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse organizează, prin Direcția Generala de Familie și Politici Demografice, împreună cu partenerii săi sociali, “Gala Binelui – ediția 2024”.

Evenimentul va avea loc în data de 28 februarie, începând cu ora 18.00, la Sala Luceafărul situată pe strada Ion Ghica, nr. 3, sector 1, București.

La Gala Binelui vor fi premiate și promovate proiectele, acțiunile și inițiativele de impact implementate de către ONG-uri sau grupuri de inițiativă civică pe parcursul anului 2023.

Cu această ocazie invităm toți reprezentanții societății civile să ne transmită o descriere succintă a unui proiect realizat pe parcursul anului 2023, cu impact notabil la nivelul grupului țintă, a comunității sau regiunii unde a fost implementat.

În funcție de obiectivele generale ale fiecărui proiect, acestea vor fi grupate pe categorii după cum urmează:

  • Drepturile copilului și ale familiei
  • Comunitate și implicare socială
  • Educație și tineret, asisteță socială și servicii medicale
  • Egalitatea de șanse și violență domestică
  • Antreprenoriat

Proiectele se transmit folosind formularul tip, până la data 19.02.2024, ora 23:59, la adresa de mail galabinelui2024@mfamilie.gov.ro. Acestea vor fi evaluate și apoi premiate în cadrul evenimentului nostru din data de 28 februarie 2024.

Vă felicităm pentru activitatea desfășurată și vă asigurăm de sprijinul nostru instituțional în derularea proiectelor dumneavoastră de viitor, a căror obiective sunt corelate cu domeniul specific de activitate al instituției noastre.

Sari la conținut