Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
CAMPANII
„Fără bariere – TOT adevărul despre droguri”
Ultimele detalii despre Caravană
PROBLEMA CARE NE AFECTEAZĂ PE TOȚI
–
De-a lungul timpului, consumul de droguri a fost văzut, dar și tratat, ca fiind o problemă a individului consumator, însă, în realitate, consumul drogurilor afectează întreaga familie a individului (marea majoritate a consumatorilor trăiesc în medii familiale).Decizia de a consuma sau de a se abține este de multe ori legată de relația individului cu familia, de existența și a altor membri consumatori în cadrul ei și, totodată, poate reprezenta un motiv pentru separarea familiilor, dar și pentru respingerea membrilor acesteia. |
PREVENȚIA PRIN CONȘTIENTIZARE
–
Consumul drogurilor este o problemă cu consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, dar și una socială, la nivel global. Tinerii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor riscuri, deoarece sunt expuși unui mediu social și cultural în care consumul de droguri este promovat sau acceptat.Scopul nostru este acela de a crea un instrument de prevenție în consumul de droguri, conștientizarea efectelor dăunatoare ale consumului și facilitarea solicitării de ajutor, contribuind astfel la reducerea incidenței consumului de droguri. |
–
Obiectivele urmărite sunt educația și conștientizarea, respectiv furnizarea de informații complete și corecte despre riscurile asociate consumului de droguri, efectele acestora asupra sănătății și vieții sociale, precum și acordarea de suport pentru cosumatori, respectiv facilitarea accesului către unitățile de tratament medical și suport psihologic. |
28 Octombrie 2024
Familia ne oferă una din cele mai mari oportunități ale vieții dar si una dintre cele mai mari provocari ale sale.
Campania „Investiția care contează” este un program demarat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și oferă două cursuri esențiale: Cursul Căsătoriei, dedicat cuplurilor aflate în primii ani de căsătorie – 7 sesiuni, și Cursul Parenting pentru părinții copiilor între 0-10 ani care vor să își crească copiii într-un mod sănătos și echilibrat – 5 sesiuni.
Lista completă și formularul de înscriere se găsesc pe site-ul:
Campania a demarat pe 26 octombrie, cu două serii la Brașov, și se va încheia pe 15 noiembrie. Aproape 40 de orașe din România, printre care: Arad, Alba Iulia, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, București, Călărași, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Hațeg, Iași, Medgidia, Năvodari, Oradea, Orșova, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Reghin, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda sunt gazda cursurilor dedicate dezvoltării și sprijinirii tinerelor generații.
22 Octombrie 2024
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse anunță continuarea campaniei naționale „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” , un proiect menit să conștientizeze și să combată consumul de droguri în rândul tinerilor.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casele de Cultură ale Studenților și se va desfășura, în perioada 24 octombrie – 14 noiembrie, după următorul program:
▪️24.10.2024 – Satu Mare (ora 13:30), Zalău (ora 18:00);▪️25.10.2024 – Alba Iulia (ora 14:00);▪️04.11.2024 – Sfântu Gheorghe (ora 14:00), Miercurea Ciuc (ora 18:00);▪️05.11.2024 – Botoșani (ora 14:00), Piatra Neamț (ora 18:00);▪️06.11.2024 – Vaslui (ora 14:00), Focșani (ora 18:00);▪️07.11.2024 – Tulcea (ora 14:00), Brăila (ora 18:00);▪️08.11.2024 – Slobozia (ora 14:00), Călărași (ora 18:00);▪️11.11.2024 – Giurgiu (ora 14:00), Alexandria (ora 18:00);▪️12.11.2024 – Slatina (ora 14:00), Râmnicu Vâlcea (ora 18:00);▪️13.11.2024 – Drobeta Turnu Severin (ora 14:00);▪️14.11.2024 – Reșița (ora 14:00);–,,Scopul campaniei este de a trasa o linie clară între tinerii nostri și pericolele drogurilor. Este timpul ca toate instituțiile statului să acționeze unit pentru a preveni tragedii, sa educăm tinerii și să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a face alegeri sănătoase și responsabile”, a declarat Minisrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.
‼️În luna aprilie 2024, Caravana „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” s-a desfășurat în 20 de orașe, 20 de evenimente la care au participat peste 20.000 de elevi, studenți, părinți și profesori participanți și s-a bazat pe mărturiile foștilor consumatori de droguri și alte substanțe ilicite. De asemenea, campania a fost derulată și în cadrul taberelor organizate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
‼️Proiectul Caravana „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” face parte dintr-o serie de acțiuni dedicate protejării copiilor și tinerilor de pericolele asociate consumului de substanțe interzise și își propune să abordeze provocările actuale legate de creșterea consumului de droguri în rândul adolescenților, să ofere resurse de informare și sprijin pentru familii, dar și să promoveze importanța prevenției și a educației.
21 Martie 2024
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociatia Sanatate pentru Comunitate/ Community Health Association, a lansat astăzi campania națională de informare „Impreună pentru sănătate și natalitate”.
Evenimentul a avut loc la Parlamentul României, unde doamna ministru a avut și o întrevedere cu domnul Francois Feig, vicepreședintele Merck Europa, compania care ne este parteneră în acest proiect ambițios alături de Memorial Hospital România.
𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 „Impreună pentru sănătate și natalitate” se va desfășura pe tot parcursul acestui an și presupune organizarea de evenimente de informare și conștientizare pe tema sănătății femeii și a situației demografice naționale.
Primele orașe în care aceste evenimente vor avea loc sunt Iași, Constanța, Brașov, Cluj, Craiova și Deva.
Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:
𝐴𝑙𝑎̆𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑚𝑒𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑑 𝑐𝑢 𝑡𝑎̆𝑟𝑖𝑒 𝑐𝑎̆ 𝑓𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖𝑙𝑒, 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑟𝑢𝑟𝑎𝑙, 𝑎𝑢 𝑛𝑒𝑣𝑜𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎̂𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑐𝑢 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑟𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑎̆𝑛𝑎̆𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑙𝑜𝑟, 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑓𝑒𝑟𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎.
𝐿𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑒𝑠𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑟𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑎𝑡̦𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖̂𝑛 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑒𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑐𝑖𝑣𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑗𝑢𝑟𝑛𝑎𝑙𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑎𝑟𝑎̆𝑡𝑎𝑡 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑑𝑜𝑚𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐴𝑑𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑆𝑡𝑟𝑒𝑖𝑛𝑢-𝐶𝑒𝑟𝑐𝑒𝑙, 𝑝𝑟𝑒𝑠̦𝑒𝑑𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐶𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑆𝑎̆𝑛𝑎̆𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑆𝑒𝑛𝑎𝑡, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑔𝑎̆𝑧𝑑𝑢𝑖𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑒𝑟𝑒.
Au mai fost alături de noi:
doamna Diana-Loreta PĂUN, Consilier Prezidențial – Departamentul Sănătate Publică;domnul Florin-Sergiu DOBRESCU, Secretar de Stat, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale;doamna Victoria SCHIERE, Șef Departament Sănătate sexuală și reproductivă, Biroul OMS România;domnul Christian PLATE, Deputy Head of Mission – Ambasada Germaniei;doamna Prof. Univ. Dr. Elvira BRĂTILĂ, Președintele Comisie de Obstetrică Ginecologie din Ministerul Sănătății;doamna Dr. Bianca STANCIU, Societatea de Obstetrica si Ginecologie din România;doamna Dr. Daniela Ștefănescu;Vicepreședinte AMFB (Asociația Societatea Națională de Medicina Familiei/Medicină Generală);doamna Dr. Marilena BĂLUȚĂ, Societatea de Oncofertilitate din România;Dr. Cristina BERTEANU, Director Medical MEMORIAL;Alina Comănescu, Președinte Asociația Sănătate pentru Comunitate;
19 Martie 2024
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociatia Sanatate pentru Comunitate/ Community Health Association, sub egida Senatului României, lansează campania națională de informare „Împreună pentru sănătate și natalitate„.
Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 21 martie 2024, începând cu ora 10:00, în sala Avram Iancu din Palatul Parlamentului.
Campania se desfășoară pe parcursul întregului an și presupune organizarea de evenimente de informare și conștientizare, în mai multe orașe ale țării, pe tema sănătății femeii și a situatiei demografice naționale.
Mulțumim partenerilor noștri Merck și Memorial Hospital România pentru susținere și implicare în desfășurarea proiectului.
29 Februarie 2024
Campania de distribuție a produselor destinate copiilor instituționalizați
Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse:
Am ajuns astăzi în județul Teleorman, unde a continuat campania de distribuție a produselor destinate copiilor instituționalizați.
Astfel, au fost predate 175 de paturi, 175 de saltele și tot atâtea perne, 350 de lenjerii de pat, 120 de tricouri și 120 de treninguri. Toate aceste produse provin din rezerva de stat a țării și au fost primite ca urmare a unei Hotărâri de Guvern prin care 10.500 de copii instituționalizați din toată țara vor beneficia de acest sprijin în valoare totală de peste 19 milioane de lei.
Le mulțumesc președintelui Consiliului Județean Teleorman, domnul Adrian Gâdea, directorului DGASPC Teleorman, domnul Florinel Dragomirescu, și preşedintelui Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, domnul Georgian Pop, pentru sprijinul acordat în acest demers.
21 Februarie 2024
Campania de distribuție a produselor destinate copiilor instituționalizați
Transporturile cu obiecte de cazarmament (saltele, pături, cearșafuri, perne, fețe de perne), articole de îmbrăcăminte, etc au ajuns la DGASPC-uri, iar de aici toate aceste bunuri vor fi trimise spre copiii și tinerii îngrijiți în servicii sociale de tip rezidențial din Capitală.
Continuam acțiunea si în luna martie.
În total, 10.500 de copii și tineri vor beneficia de acest sprijin în valoare de peste 19 milioane de lei.
14 Februarie 2024
Campania de distribuție a produselor destinate copiilor instituționalizați
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a început astăzi livrarea paturilor, saltelelor, pernelor, păturilor, lenjerilor de pat și obiectelor de îmbrăcăminte, destinate copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi. Acestea provin din rezerva de stat a țării și vor ajunge în toate DGASPC-urile din țară în maximum 2 luni.
Primul județ în care au ajuns aceste produse este Dolj.
În total, 10.500 de copii din toată țara vor beneficia de acest sprijin în valoare de 19.066.992,20 lei cu TVA.
„Produsele au fost primite ca urmare a unei Hotărâri de Guvern, după ce în urma controalelor inopinate din ultimele luni am constatat că este nevoie ca multe dintre acestea să fie schimbate. Consiliile Județene și autoritățile locale fac eforturi extraordinare de la bugetul propriu pentru susținerea instituțiilor de tip rezidențial, însă orice sprijin în plus este bine-venit.”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.
Mulţumim pentru sprijinul acordat în acest demers domnului Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, membrilor Guvernului şi domnului Georgian Pop, preşedintele Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. De asemenea, le mulțumim primarului municipiului Craiova, doamna Lia-Olguța Vasilescu și președintelui Consiliului Județean Dolj, domnul Cosmin Vasile, pentru primire și sprijinul pe care îl acordă copiilor instituționalizați.
Sursa foto: jurnalulolteniei.ro