ATENȚIE!!! Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român NU IA COPIII din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească!!!


Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:

O manipulare îngrozitoare se distribuie în spațiul public!!!

NU înființăm instituții care să ia copiii cu forța din familiile lor, așa cum se întâmplă în alte state!

Legea care intră la vot mâine în Camera Deputaților, PLx 145/2023, VINE ÎN AJUTORUL COPIILOR ÎN RISC DE SEPARARE DE FAMILIE! Spun asta cât se poate de clar și oricine citește cu atenție proiectul va înțelege.

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familie dacă părinții sunt la muncă în străinătate!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familiei dacă părinții nu îi vaccinează!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familie dacă părinții nu au școală sau trăiesc în sărăcie!!!

Toate aceste lucruri invocate pentru a manipula opinia publică sunt, de fapt, motive pentru care au ajuns în grija statului unii copii. Tocmai asta vrem să prevenim, COPIII SĂ NU MAI AJUNGĂ ÎN GRIJA STATULUI ȘI SĂ RĂMÂNĂ ÎN FAMILIILE LOR!!!

Peste 30% dintre copiii care au intrat în sistemul de protecție specială anul trecut au ajuns în grija statului din cauza situației economice precare a familiei, nu pentru că ar fi fost abandonați sau nedoriți!!!

Prin această lege au fost create mecanismele pentru a preveni separarea copiilor de familie, acolo unde există acest risc.

SCHIMBĂM modalitatea de finanțare a serviciilor sociale dedicate prevenirii separării. În plus, ÎNFIINȚĂM OBSERVATORUL NAȚIONAL AL COPILULUI tocmai pentru a avea o evidență clară a tuturor copiilor din familii vulnerabile, pentru a-i putea sprijini în mod direct.

Resping vehement minciuna grosolană răsucită în presă sau pe Internet chiar de un parlamentar! ÎMI VINE GREU SĂ ÎNȚELEG SCOPUL ACESTEI MANIPULĂRI, dar minciuna nu ajută copiii din România!!!!

Sari la conținut