2022-Anul European al Tineretului. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a publicat rezultatele procesului de selecție a organizațiilor care vor face parte din comitetul de coordonare.


Tinerii sunt viitorul țării și trebuie să-i sprijinim, să-i îndrumăm și să-i protejăm. 2022 este Anul European al Tineretului și tinerii vor avea un cuvânt de spus. 10 organizații de tineret din România vor face parte din comitetul de coordonare a evenimentelor dedicate lor în acest an.

Tinerii au nevoi concrete și le-am garantat că ne vom consulta pe toate proiectele importante. Avem, în acest an important, proiecte dedicate tinerilor din zone defavorizate, mai puțin dezvoltate, sau pentru cei de la sate și comune. Vom organiza o caravană în mediul rural – Tineretul în Mișcare – pentru a-i învăța, de exemplu, ce înseamnă fondurile europene și cum pot fi ele atrase.

Avem în plan și cursuri de educație financiară pentru tineri, salonul național de creație și inventică pentru tineret, tabere sociale și pentru tinerii cu dizabilități, dar și o Gala Tineretului din România, pentru a recunoaște meritele tuturor celor implicați în proiecte și cu inițiative dedicate tinerilor.

Vom prelua, însă, ideile și modele de bune practici de la toate organizațiile de tineret care sunt alături de noi în acest proiect. În acest an, vom ști exact ce-și doresc tinerii din România pentru că realizăm Barometrul de Opinie al tinerilor.

Organizațiile care vor face parte din comitetul de coordonare, împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în acest an important sunt: Consiliul Tineretului din România, Fundația Națională pentru Tineret, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Organizația Națională Cercetașii României, Forumul Tinerilor din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Uniunea Studenților din România, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Station Europe, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași. Consiliul Național al Elevilor și delegații de tineret de la ONU vor avea calitatea de observator.


Sari la conținut